Iedereen die pensioen gaat aanvragen zal de betreffende formulieren bij het SVB aan moeten vragen. De ingevulde formulieren moeten worden voorzien van een levens-verklaring en ingeleverd worden bij de Social Security Office.
Er is zo’n office in Phetchaburi en een in Prachuab Khiri Khan. Deze laatste kunt u als volgt vinden:
Volg de weg naar Pranburi – Prachuab Khiri Khan. Op een gegeven moment komt u bij stoplichten aan ga daarbij linksaf (geen stoplicht daarvoor) naar Prachuab Khiri Khan. Ga over de fly-over en ga beneden zo snel mogelijk rechts af en volg de weg, daarbij gaat u onder een laag viaduct (2 m,), vervolgens rechtsaf en dan meteen weer links af. U volgt dan de weg langs de spoorweg. Even voor bij het station dient u rechtsaf te slaan en na zo’n 100 meter ziet u links het kantoor van de Social Security Office.

De receptie spreekt geen Engels en weet ook niet wat u komt doen als u de papieren afgeeft. Na intern beraad komt een andere vrouw die een klein beetje Engels spreekt die ook niet weet wat u komt doen. Wijs haar er dan op dat zij het formulier moet invullen (ik zelf heb voor haar ingevuld dat alles in orde is door kruisjes te zetten bij YES) en vervolgens moet voorzien van naam, datum, stempel van het kantoor en ondertekenen.

Tot slot goed aangeven dat het Social Security Office de spullen moet opsturen naar de SVB in Roermond. Geef haar een enveloppe waarop het volledig adres is opgeschreven. Desgevraagd hoefde ik geen porto kosten te betalen. Overigens: de dames waren erg vriendelijk.

Social Security Office te Prachuab Khiri Khan: 032 601992 of 032 611973 of 032 550958 -9
Social Security Office te Petchaburi: 032 427195
SSO ook in Hua Hin: tegenover de meubelzaak Winner (groot rood bord) aan de Phetkasem Road is een hulpkantoor gevestigd. Dat kantoor is op dinsdag en donderdag geopend (in ieder geval in de ochtend). Ook hier kunt u uw levenverklaring inleveren. LET OP: alleen zaken die van het SVB komen!
Tip van Rob Piers

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

AA Verzekeringen
Bumrungrad
Elder Blossom
Pacific Cross
vischu
surf_aseannow

Het weer