Het Cha-am District (Thai: ชะอำ, spreek uit: [t͡ɕʰáʔām] of [t͡ɕʰāʔām]) is een district (amphoe) in het zuiden van de provincie Phetchaburi Province, in het westen van Thailand.

Het district werd opgericht in 1897 onder de naam Na Yang. In 1914 werd het districtscentrum (nu in het Tha Yang District) verplaatst en de naam werd verandert in Nong Chok. Na de Tweede Wereldoorlog werd het bestuur verplaatst naar tambon Cha-Am, en de naam van het district werd gewijzigd in Cha-am.

Het Mrigadayavan Paleis (Thai: พระราชนิเวศน์มฤคทายวัน, RTGS: phra ratcha niwet maruekkhathayawan) in het Cha-am District is de voormalige residentie van koning Vajiravudh (Rama VI) die regeerde van 1910 tot 1925.

Cha-am ligt 173 km zuidelijk van Bangkok aan Phet Kasem Road. Een paar treinen stoppen dagelijks op het station van de stad. Er gaan regelmatig bussen en minibussen van en naar Cha-am naar de omliggende steden, zoals Hua Hin en naar Bangkok. Noord van Cha-am ligt het district Tha Yang District.27 km zuidelijk ligt het Hua Hin District in de provincie Prachuap Khiri Khan , ook een bekende badplaats.

Cha-am District is divided into nine sub-districts (tambons).

1.Cha-amชะอำ
2.Bang Kaoบางเก่า
3.Na Yangนายาง
4.Khao Yaiเขาใหญ่
5.Nong Salaหนองศาลา
6.Huai Sai Nueaห้วยทรายเหนือ
7.Rai Mai Phatthanaไร่ใหม่พัฒนา
8.Sam Phrayaสามพระยา
9.Don Khun Huaiดอนขุนห้วย

Toerisme speelt een zeer belangrijke rol in de economie van Cha-am en de provincie Phetchaburi. De provincie zelf zakte van de vier de naar de zesde plaat van meest bezochte toeristenbestemmingen in Thailand. (Voor de Corona pandemie.) Dit kwam grotendeels door kusterosie.

Er zijn verschillende tertiaire opleidingen en universiteiten in Cha-am en omgeving, onder andere Silpakorn Universiteit (Phetchaburi IT Campus), Suan Dusit Rajaphat Universiteit, Stamford International Universiteit, and Webster Universiteit Thailand.

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

AA Verzekeringen
Bumrungrad
Elder Blossom
Pacific Cross
vischu
surf_aseannow

Het weer