5 december: Sinterklaas bij Parrotdise

Sinterklaas in Thailand: Een Nederlandse Traditie in een Tropisch Jasje

Sinterklaas is oorspronkelijk een typisch Nederlandse traditie, waarbij kinderen hun schoen zetten in afwachting van cadeautjes en snoep. Maar nu heeft Sinterklaas ook zijn weg gevonden naar Thailand!

Hoe fijn is dat!!

Op de verjaardag van Sinterklaas organiseren we een ‘intercultureel kinderevenement’ bij “Parrotdise”, een kinderspeelplaats met dieren en een restaurant. Van 9.00 uur worden kinderen tussen de 2 en 12 jaar uitgenodigd om cadeautjes te ontvangen van Sinterklaas en zijn Pieten. Er is muziek en er zijn spelletjes en andere activiteiten. Het is niet alleen de verjaardag van Sinterklaas, maar ook die van Koning Rama 9, wat het een extra speciale dag maakt.

De kinderen die we willen uitnodigen zijn de kinderen van leden of de kinderen van hun hulpen, huishoudsters of andere Thaise kinderen, die ze een leuke actieve ochtend willen bezorgen. Ook leden van de Rotary Royal Hua Hin kunnen kinderen uitnodigen voor dit evenement dat duurt tot de lunch, bestaande uit pannenkoeken en andere Sinterklaas-lekkernijen.

Er is ook voor ouders en begeleiders gelegenheid om te lunchen.

Ouders worden gevraagd een cadeau te kopen voor de door hen meegebrachte kinderen, dat ze van Sinterklaas krijgen aan het einde van de ochtend..

Na het evenement bij Parrotdise vertrekt Sinterklaas naar de E-Jaan school bij Black Mountain om ook daar de kinderen te verrassen met Nederlandse lekkernijen en cadeautjes. Deze actie wordt gesponsord door de leden van de NVTHC en Rotary Royal Hua Hin.

Kom en beleef deze prachtige Nederlandse traditie met ons mee, nu in het zonnige Thailand

**Programma voor Sinterklaas – Dinsdag, 5 December**

**9:00 uur**
– **Welkom Kinderen (leeftijd 2-12)**: Onze jonge gasten worden hartelijk verwelkomd om de viering te beginnen.

**9:00 uur – 10:00 uur**
– **Inleveren van Cadeautjes door de Ouders**:
– **Instructies voor Cadeaus**:
– Label het cadeau duidelijk met de **naam** en **leeftijd** van het kind.
– Vermeld ook de **namen van de ouders**.
– Zorg ervoor dat de cadeaus bescheiden geprijsd zijn. Het gaat vandaag om vreugde en delen, niet om competitie.
– Cadeaus dienen **ingepakt** te zijn.

**Donatiebox**:
– Er is een donatiebox aanwezig voor de E-Jaan school. Deze school biedt onderwijs aan speciale kinderen met fysieke en/of mentale beperkingen. Elke bijdrage, hoe klein ook, kan een groot verschil maken voor deze kinderen.

**10:00 uur**
– **Start van het Feest**: Het feest gaat van start met diverse activiteiten en spellen, allemaal georganiseerd en begeleid door Sinterklaas en zijn Pieten. Na de activiteiten zal Sinterklaas de cadeaus uitdelen aan de kinderen, zoals eerder ingeleverd door de ouders.

**12:00 uur**
– **Vertrek van Sinterklaas**: Sinterklaas vertrekt om verder cadeaus uit te delen aan de kinderen van de E-Jaan school.
– **Buffet Gaat Open**:
– **Ouders**: Het buffet staat klaar voor de ouders. Houd er rekening mee dat de kosten voor het buffet voor eigen rekening zijn.
– **Kinderen (leeftijd 2-12)**: Voor de kinderen is er een speciaal pannenkoekenbuffet opgezet. Ze kunnen genieten van overheerlijke pannenkoeken!

**A La Carte Optie**:
– Mocht u iets anders wensen dan het buffet, dan is er ook een a la carte menu beschikbaar.

 

Datum

05 dec 2023
Verlopen!

Tijd

09:00 - 14:00

Locatie

Parrotdise Organic Farm & Cafe
Near Highway 1010, Thap Tai, Hua Hin District, Prachuap Khiri Khan 77110, Thailand
Website
https://www.facebook.com/ParrotdiseThailand

Organisatie

NVT Hua Hin Cha-am
X
QR code