Voedselactie arme en werkeloze Thai loopt als een trein

Enkele weken geleden hebben Lionsclub IJsselmonde (Hans Goudriaan) en de NVTHC het initiatief genomen om werkeloze en arme Thai te voorzien van voedselpakketten. Omdat veel hotels, restaurants winkels etc. als gevolg van de Corona-crisis zijn gesloten. zitten de werknemers werkeloos thuis. Ze krijgen doorgaans hun loon niet doorbetaald en zijn aangewezen op hulp.

Hoe organiseren wij de uitreiking van voedselpakketten:
Allereerst hebben wij (Hans Goudriaan en bestuursleden NVTHC) ons georiënteerd op reeds bestaande acties in Hua Hin, waarbij ons opviel dat met name bij de massale voedseluitreikingen in het centrum van Hua Hin geen controle was of de voedselafhalers wel in aanmerking kwamen voor voedsel ondersteuning. Ze moesten vele uren in lange rijen wachten met het adagium wie het eerst komt wie het eerst maalt. Daarnaast werd veelal één maaltijd verstrekt per persoon van dusdanige samenstelling dat je bij wijze van spreken weer gelijk in de rij kon gaan staan voor een volgende maaltijd om je honger te stillen.

Wij hebben besloten om voedselpakketten samen te stellen waarvan een Thaise familie , al naar gelang de samenstelling, een week tot 10 dagen kan eten. Onze pakketten bestaan uit 5kg rijst, 1 fles palmolie, 1 fles vissaus, 5 blikjes Thaise makreel in tomatensaus, 6 pakjes mama en 10 eieren. Daarnaast voor kinderen een zakje snoepgoed en melkpoeder voor als er kleine kinderen in de leeftijd tot 3 jaar zijn. Kostprijs per pakket ca. THB 265, waarvoor vele maaltijden door een Thaise familie kunnen worden bereid.

Bangkok Bank, Account 419-7-09333-1

Branch 2488 Boontavorn Hua Hin, attn mr. Antoon Voerman, bij voorkeur met bevestiging via email aan: thomas.voerman@live.nl

Voor degenen die liever geld storten op een Nederlandse rekening:
Stichting Hulpfonds Lionsclub IJsselmonde.
ABN AMRO : NL13 ABNA 0539 9151 30
Omschrijving:bestemmingsdotatie voedselpakketten Thailand

 

Desgevraagd aan meerdere Thai hoeveel maaltijden zij zouden kunnen bereiden met één pakket Lions-NVTHC kwam als antwoord minimaal 20 voor volwassen werkende mannen en wel tot 30 tot 40 maaltijden voor oude Thaise vrouwtjes.
Wij zijn uitgegaan van 20 maaltijden per pakket.

Budget was in eerste instantie na initiële bijdragen van Lionsclub IJsselmonde en de NVTHC toereikend voor een 420 pakketten( minimaal 420*20= 8.400 maaltijden.)
Ondertussen hebben wij van meerdere Lionclubs in NL, alsmede individuele Lions in NL en vele leden van de NVTHC bedragen aan donaties ontvangen, voldoende om ruim 1.200 pakketten samen te stellen. Dit komt overeen met minimaal 24.000 maaltijden.

Inmiddels zijn 800 pakketten afgeleverd en hebben wij nog fondsen voor`400 pakketten die komende weken afgeleverd kunnen worden.

Wij kiezen zorgvuldig onze doelgroepen, op aanwijzingen van leden NVTHC en derden waar de nood het hoogst zou zijn. Dit in Hua Hin en wijde omgeving..
Een kleine groep beslist dan of er voedselpakketten zullen worden verstrekt en dit in de meeste gevallen na oriëntatie op locatie.

Na positieve beslissing wordt contact opgenomen met betreffende Pujai Baan om de voorwaarden van de voedseluitreiking te bespreken. Wij vragen hem een lijst op te stellen van 50-80 families in zijn Moo Baan die het hardste hulp nodig hebben. Selectie vooraf met controle bij het uitdelen waarbij politie ( toezicht social distance), lokale ambtenaren ( met gel en thermometer ) aanwezig dienen te zijn.

In en met overleg met betreffende Pujai Baan zijn tot op heden pakketten uitgedeeld in:
Moo Ban Samorprong te Hua Hin;
Moo Ban Ang Hin 10 km ten westen Cha Am;
Moo Ban Tap Thay 20 km ten westen Hua Hin;
Mahout families op het elephantcamp te Hua Hin;
Moo Ban Hin Lek Fai 8 km ten westen Hua Hin;
Ban Hup Kraphong 12 km ten westen Cha Am;
Ban Sila Loi, Tambon Sam Roy Yot 45 km ten zuiden van Hua Hin;
Tambon Pak Nam Pran 30 km ten zuiden van Hua Hin;
Hua Hin ,Parking Place Open Air Shopping Mall bij Plearn Wan;
Chao Lai alley 2/3 in Cha Am voor families zonder werk/inkomen agv de gesloten stranden 25 km ten noorden van Hua Hin;
Tambon Pa La U 70 km west of Hua Hin;
Ook worden na tips incidenteel pakketten thuisbezorgd in achteraf gelegen soi’s in Hua Hin.
Aantal pakketten per uitdeling varieerde van 40-150.

Alle betreffende Puy Yai Ban hebben zorg gedragen voor een prima organisatie tijdens het uitdelen.

Bangkok Bank, Account 419-7-09333-1
Branch 2488 Boontavorn Hua Hin, attn mr. Antoon Voerman, bij voorkeur met bevestiging via email aan: thomas.voerman@live.nl

Voor degenen die liever geld storten op een Nederlandse rekening:
Stichting Hulpfonds Lionsclub IJsselmonde.
ABN AMRO : NL13 ABNA 0539 9151 30
Omschrijving:bestemmingsdotatie voedselpakketten Thailand

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

AA Verzekeringen
Bumrungrad
Guilin
Pacific Cross
vischu

Het weer