Tjakka 9 November 2022

Emile Ratelband is een razend goede verteller

In een razend tempo wist motivatiegoeroe Emile Ratelband bij Chef Cha de 40 leden en gasten van de NVTHC te boeien. Er was letterlijk geen speld tussen  zijn betoog te krijgen. “Wie er niet bij was, heeft absoluut iets gemist”, sprak voorzitter Do van Drunen na afloop.

Emile legde onder meer uit dat zijn ‘tsjakka’ in feite de naam is van een Zulu-koning, die als eenvoudig jongetje al droomde van een grote toekomst. Ook Emile vroeg zich als jongen van acht jaar al af hoe de wereld in elkaar zat. Het gaat immers om veiligheid, communicatie met jezelf, de toon waarop iets wordt uitgesproken en je lichaamshouding. De aanwezigen moesten vervolgens  nadenken over een dieptepunt en een hoogtepunt in hun leven.Voor Emile is het hoogtepunt ongetwijfeld dat hij bij onderzoek 25 jaar jonger zou blijken, reden waarom hij na het onderzoek weer vader wilde worden.

Bij Hua Hin heeft Ratelband 10.000 m2 grond gekocht om daar de grootste krekelfarm ter wereld te bouwen. Samen met cassave moet het meel van de gemalen krekels dienen als grondstof voor pannenkoeken.

Hans Bos
foto’s Nellie Gillesse

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

AA Verzekeringen
Bumrungrad
Elder Blossom
Pacific Cross
vischu
surf_aseannow

Het weer