NVTHC en Lionsclub brengen eten naar arme en werkeloze Thai

De Thaise bevolking heeft het moeilijk. Het toerisme naar dit gastvrije land is in april met 99 procent gedaald. Hotels, restaurants en veel winkels zijn geheel of gedeeltelijk gesloten.

Als gevolg van de Corona-crisis zijn duizenden Thaise mannen en vrouwen hun baan kwijtgeraakt, doorgaans zonder financieel vangnet. Ze leefden toch al van de ene dag op de andere, maar zijn nu het zicht op de nabije toekomst kwijtgeraakt.

Bangkok Bank, Account 419-7-09333-1
Branch 2488 Boontavorn Hua Hin, attn mr. Antoon Voerman, bij voorkeur met bevestiging via email aan: thomas.voerman@live.nl

Om de nood enigszins te lenigen, slaan Lion’s Club IJsselmonde in Nederland en de Nederlandse Vereniging Hua Hin/ Cha Am de handen ineen. Onder leiding van Lion’s-lid (tevens lid en oud-secretaris van de NVTHC ) Hans Goudriaan stellen we voedselpakketten samen. Om drukte en chaos bij het uitdelen te voorkomen. worden deze uitgedeeld aan families die dit volgens insiders het hardst nodig hebben. In de pakketten zit onder meer: rijst, olie, vissaus, vis in blik, eieren etc.

Wij hebben uw hulp nodig om de ergste nood te lenigen in een crisis waarvan het einde nog niet in zicht is. Met uw bijdrage kunnen we naar schatting ruim 500 Thaise gezinnen helpen. Bezoek aan enkele gebieden onder de rook van Hua Hin en Cha Am leert dat veel mensen daar leven in hutten die de naam ‘hut’ nauwelijks waard zijn. De plekken zijn vaak nauwelijks te bereiken, zeker niet in het regenseizoen.

Wij vragen u om een bijdrage om deze actie mogelijk te maken. U kunt uw steun overmaken op het rekeningnummer van de penningmeester van de NVTHC:

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

AA Verzekeringen
Bumrungrad
Guilin
Pacific Cross
vischu

Het weer