Dodenherdenking

Beste leden en bijna-leden,

Op dinsdag 4 mei zal de traditionele dodenherdenking vanwege de COVID-19 pandemie in aangepaste vorm plaatsvinden. Die dag zullen de ambassade, NVT, NTCC en Stichting Thailand Zakelijk kransen leggen bij de vlag op de ambassade compound. Daarna, tussen 15 en 17 uur, biedt de ambassade gelegenheid aan belangstellenden om langs te komen voor een individueel moment van herdenking, en om eventueel zelf bloemen neer te leggen.

Bezoekers wordt verzocht om in lijn met de geldende COVID maatregelen een mondkapje te dragen en voldoende afstand van anderen te houden.

Vanaf volgend jaar zal op de dag van de Nationale Dodenherdenking, 4 mei, de ceremonie worden georganiseerd op de twee erevelden in Kanchanaburi. In goed overleg tussen ambassade, NVT, NTCC en Stichting Thailand Zakelijk is besloten dat de nationale dodenherdenking dan zal plaatsvinden op de plek waar zo veel Nederlandse oorlogsslachtoffers hun laatste rustplaats hebben.

De ceremonie zal ook in de komende jaren vorm krijgen met een toespraak van de ambassadeur, last post, volkslied en kransleggingen door de ambassade en Nederlandse organisaties in Thailand. De door de ambassade georganiseerde herdenkingen van 15 augustus zullen dan een ander karakter krijgen, met nadruk op online herdenken en het onder de aandacht blijven brengen van de geschiedenis. De ambassade onderhoudt goede contacten met Stichting 15 augustus 1945, de Oorlogsgravenstichting en het Thailand-Burma Railway Centre, om dergelijke initiatieven te ondersteunen.

Overigens zal ook in de toekomst op 4 mei het ambassadeterrein in Bangkok worden opengesteld voor belangstellenden die geen gelegenheid hebben om naar Kanchanaburi te reizen, zodat zij op die plek stil kunnen staan bij de oorlogsslachtoffers.

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

AA Verzekeringen
Bumrungrad
Guilin
Pacific Cross
vischu

Het weer