Ambassadeur in Hua Hin 25 Maart 2022

Nieuwe ambassadeur Van Wijngaarden gastvrij onthaald in Hua Hin

door Hans Bos

Het was vrijdagavond zogezegd ‘volle bak’ bij restaurant Chef Cha op de grens van Hua Hin en Chaam. Meer dan 100 Nederlanders en hun partners hebben daar kennis gemaakt met onze hoogste Nederlandse vertegenwoordiger in Thailand, Remco van Wijngaarden (55). Hij was daar op uitnodiging van de Nederlandse Vereniging Hua Hin/Cha am (NVTHC).
Desgevraagd deelde de nieuwe ambassadeur mee dat hij in Thailand inmiddels is aanvaard als ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden. maar dat de officiële overhandiging aan de Thaise koning pas in april plaats zal vinden. De ambtelijke molens draaien hier niet zo snel en Vajiralongkorn ontvangt nieuwe ambassadeur alleen in april en november.

In zijn toespraak vroeg Van Wijngaarden aandacht voor de vreselijke gang van zaken in Ukraine. Daarna gaf hij uitleg over zijn diplomatieke leven in tal van landen, met als laatste standplaats consul generaal in het Chinese Shanghai. De afgelopen maanden heeft hij met veel plezier gewerkt als hoogste vertegenwoordiger van ons land in Thailand. Tijdens deze ‘meet and greet’ onderhield Van Wijngaarden zich met tal van aanwezige Nederlanders, terwijl consulair ambassademedewerker Guido Verboeket talloze vragen beantwoordde over levensbewijzen, visa en paspoorten. Makelaar Arnold Ruijs vertelde vervolgens over zijn/het goede leven in Hua Hin.

Volgens NVTHC-voorzitter Do van Drunen was de avond een daverend succes, ook al omdat het uitgebreide buffet werd aangeboden door de ambassade. Na het officiële gedeelte bleef een groot deel van de aanwezigen gezellig napraten. De NVTHC-kon aan het eind van de avond vijf nieuwe leden bijschrijven, waardoor het totaal aantal leden nu honderd bedraagt.

Foto’s Patrick Franssen

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

AA Verzekeringen
Bumrungrad
Elder Blossom
Pacific Cross
vischu
surf_aseannow

Het weer