Layout niet goed? Klik hier om deze nieuwsbrief in uw reguliere webbrowser te bekijken.
nieuws_header_hc
NIEUWSBRIEF NR: 19
DATUM: 1 oktober 2022

Grote opkomst voor nieuwe belastingverdrag met Thailand

belastingdienst
door Hans Bos

Bijna 70 gasten waren vrijdagavond bij restaurant Chef Cha afgekomen op de voordracht van Hans Goudriaan over het nieuwe belastingverdrag tussen Nederland en Thailand. Dat verdrag treedt binnen afzienbare tijd in werking.

Maar voordat het zo ver is, stroomt er nog heel wat water door de Rijn en de Chao Phraya. Want behalve de aankondiging dat Nederland loonbelasting gaat heffen over pensioenen die nu (vaak vrijgesteld) naar Thailand vloeien is nog niet veel bekend.

Vaststaat in ieder geval dat 1 januari 2024 de vroegst mogelijke ingangsdatum is, gezien het formele traject dat het verdrag in Nederland en Thailand moet afleggen. Mogelijk wordt het bij vertraging zelfs 1 januari '25. Feit blijft dat de belastingheffing grote gevolgen gaat hebben voor een flink aantal Nederlanders in Thailand. Voor sommigen met een ruim pensioen dreigt zelfs een achteruitgang van enkele tienduizenden euro's.

De invoering gaat, gezien de vele onduidelijkheden, ongetwijfeld gepaard met horten en stoten.

Zeven bezoekers zagen na de voordracht van Hans Goudriaan het nut in van de Nederlandse vereniging en meldden zich spontaan aan als lid.

Foto's van de bijeenkomst vindt u hier.
aa
bumrung
arnold1
pacific
Vischu_Logo
Dit is een nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand Hua Hin & Cha-am. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u wel eens contact heeft gehad met de NVT. Deze wordt telkens aan leden, maar soms ook aan een wijdere kring verstuurd. Als u geen prijs stelt op volgende edities, klik dan hier om u af te melden.
Email Marketing Powered by MailPoet