Layout niet goed? Klik hier om deze nieuwsbrief in uw reguliere webbrowser te bekijken.
nieuws_header_hc
NIEUWSBRIEF NR: 24
DATUM: 30 oktober 2022

Dr. Polakit: hartproblemen hebben vaak een genetische achtergrond

dr. Bumrungrad 28 okt 22 1
door Hans Bos

Dr. Polakit, cardioloog van het bekende Bumrungrad Hospital in Bangkok, hield vrijdag 28 oktober een boeiend betoog over het wel en wee van ons hart. Dr. Polakit is specialist op het gebied van genetische problemen, zeg maar de familiegeschiedenis van hartproblemen. 30 tot 40 procent van de problemen zijn hier aan te wijten.

Dr. Polakit verhaalde over het 'gebroken hart-syndroom', dat vaak optreedt bij oudere vrouwen, doorgaans onder invloed van stress. Verder sprak de arts over de invloed van cholesterol en hoge bloeddruk op ons hart. Volgens Polakit is 30 minuten stevig oefenen gedurende vijf dagen per week het minimum om langer te leven. De dokter toonde zich een realist door alcohol en ' ongezond' eten in beperkte mate te accepteren.

Foto's van de bijeenkomst vindt u hier
aa
bumrung
arnold1
pacific
Vischu_Logo
Dit is een nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand Hua Hin & Cha-am. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u wel eens contact heeft gehad met de NVT. Deze wordt telkens aan leden, maar soms ook aan een wijdere kring verstuurd. Als u geen prijs stelt op volgende edities, klik dan hier om u af te melden.
Email Marketing Powered by MailPoet