Praatje van de voorzitter 5 juni 2023

Vrijdag 26 mei jl. kwam de NVTHC weer bijeen bij Chef Cha. Kleine opkomst maar het was wel bijzonder gezellig, dus de nieuwe tafelopstelling houden we erin. Vele leden zijn reeds voor een vakantie naar Nederland vertrokken.

Ook het bestuur was incompleet. Ons nieuwe bestuurslid Mali ten Houten was op vakantie in eigen land, Rini Busschers voor zaken en familie in Nederland en Sjoerd Joosten was verhinderd.

Zondag 21 mei mocht de Bamboo school een flinke donatie ontvangen. Hans Goudriaan heeft met de Lionsclub IJsselmonde veel geld opgehaald. Ons vorige bestuur heeft 15.000THB gedoneerd en door de lezers van het Thailandblog en onze leden gezamenlijk ook nog eens 40.000THB. Er is een flinke uitbreiding mee gefinancierd die feestelijk is geopend met voor alle kinderen iets lekkers en een ijsje toe. Dit fantastische project verdient blijvend onze financiële- (onder leiding van Hans Goudriaan) en medische steun (onder leiding van Gerard Smit). Hans Bos heeft van dit alles fraai verslag gedaan in het Thailandblog van 24 mei. Absoluut het lezen waard.

Op 15 augustus as staat een uitstapje met bezoek aan de Bamboo school gepland. Een aanrader!

We zijn de 140 leden gepasseerd! Robert en Edwin zijn druk met het Centarafeest en de afterparty in december. Diverse (lokale) artiesten zijn definitief gecontracteerd.

Patrick vraagt nogmaals aandacht voor het golftoernooi op 10 (wedstrijd) en 11 juni (vrij golfen) op de Banyan. Kosten all incl. circa 3000THB. Op 9 juni is daaraan voorafgaand een gezellige avond gepland om met elkaar kennis te maken. Patrick wijst er nogmaals op de event-kalender in de gaten te houden voor juli. Als een event definitief is, staat hij erin.

Verder worden jullie gevraagd zoveel mogelijk je telefoonnummer aan Edwin door te geven zodat we kunnen bellen als er plots een wijziging of calamiteit is.

Laat het ons ook vooral weten als je een leuk idee hebt voor een uitstapje!

Ondertussen vindt in Nederland op het IJsselmeer de Dutch sailing week plaats en wordt tevens de Worldcup Kitesurfen Olympic Class gehouden waaraan ook 4 kitesurfers uit Huahin van de Surfspot-club aan deelnemen. Ons clublid (en tevens Surfspot kitesurfer) Bram Hofstede coacht de groep met assistentie van nog een Nederlandse kitesurfer uit Hua Hin. Tijdens de rustpauzes (10 minuten tussen de races) in het steenkoude water kunnen zij op de coach-boot van Bram, genaamd de THAITANIC even uitrusten, wat eten en drinken en weer door. Zondag 4 juni is de laatste dag van de Kitesurf Worldcup.

In verband met een verwachte lagere opkomst van leden de komende maanden is de volgende officiële bijeenkomst op 28 juli en daarna op 29 september, 27 oktober en 24 november. Tussendoor wordt nog het Zomeravond Café in Say Cheese georganiseerd. We sluiten het jaar af op 16 december met een knalfeest bij Centara.

De voorzitter wenst jullie allemaal een mooie zomer in woon- of homeland!

Hermie Engelbertink

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

AA Verzekeringen
Bumrungrad
Guilin
Pacific Cross
vischu
surf_aseannow

Het weer