Praatje van de voorzitter 22 mei 2023

Afgelopen 2 weken is er niet veel gebeurd. Het Moederdag-ontbijt op 14 mei bij Say Cheese was vooral heel erg gezellig. 16 leden waren aanwezig.

Zondag 21 mei ging er een delegatie naar Kachanaburi voor de (her)opening van de Bambooschool. Op initiatief van het vorige bestuur support de NVTHC het Bambooschool project daar.

Onze dr. Mo van Be Well begon zijn carrière op deze school, opgezet door de Karen-bevolking.

Donderdag 18 mei was de maandelijkse bestuursvergadering waarbij ook ons nieuwe bestuurslid Mali ten Houten aanwezig was. En ook onze webmaster, Gert Visser met tips and trics voor een verdere professionalisering van onze website. De hoofdtaal voor onze site blijft Nederlands maar er komt een vertaalknop naar Engels of Thai. Dan kunnen onze leden al het nieuws in hun eigen taal lezen. Tevens zullen we proberen belangrijke telefoonnummers Hua Hin en Cha-am te vermelden, minicursus Thai, adressen van organisaties waar we veel mee te maken hebben (immigratie, tax office etc.)

We hebben er weer nieuwe leden bij!!

Evenementen: voor de maand juni staan de volgende data vast:

7 juni pasta workshop bij Jeffrey’s “Parrotdise”

10 Juni golf tournooi, georganiseerd door Say Cheese, we hopen natuurlijk dat onze club veel deelnemers levert. Willen onze golfende leden zich aanmelden a.u.b.!

15 juni dagtrip naar Prachuap Kirikhan in samenwerking met Nellie. Meldt u aan voor de bus vol zit.

Planning:
In juli staat een foto-tour met Patrick Jacobs op het programma en kookles bij Ronnie. Augustus, singing with Arnold, september trip naar Kuri Buri (wilde olifanten), book reading door Gordon Clark, info avond met de Hua Hin overheid; oktober info avond met AA insurance, Arts Village portret schilderen en kleien, wine tasting (Gerard); november bloemschikken, ballroom dansles (handig met het oog op het kerstfeest), sjoelbak avond met stamppot.

December: Party-time. De voorbereidingen zijn in volle gang voor ons kerstfeest en we vieren tevens het honderd jarig bestaan van Centara hotel (oorspronkelijk Railway-hotel). We gedenken dat met een fikse knipoog naar de jaren ‘20 vorige eeuw. Bestuur is op zoek naar een T-Ford (of andere klasssieker) en/of een motor uit die tijd….
Ik zie jullie allemaal as vrijdag en daarna vertrek ik naar Nederland. Tot mijn terugkomst in oktober is Robert Rijlaarsdam mijn waarnemer.

Wens jullie allemaal een fijne zomer met af en toe een buitje en niet te heet.

Hermie Engelbertink

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

AA Verzekeringen
Bumrungrad
Guilin
Pacific Cross
vischu
surf_aseannow

Het weer